Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθουσιασμός στη Wall λόγω “τοξικής” τράπεζας

Ράλι για τη Wall καθώς το σχέδιο του B. Obama περί εξαγοράς όλων των επισφαλών ενεργητικών που υπάρχουν στο χρηματοοικονομικό σύστημα, ενισχύει την αισιοδοξία των επενδυτών. Εκρηκτική άνοδος και στην Ευρώπη.

Ράλι για τη Wall Street καθώς το σχέδιο Obama περί εξαγοράς όλων των επισφαλών ενεργητικών που υπάρχουν στο χρηματοοικονομικό σύστημα ενισχύει την πεποίθηση στους επενδυτές ότι με δυναμικές παρεμβάσεις, οι κυβερνήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Obama θα υιοθετήσει σχέδιο εξαγοράς όλων των επισφαλών ενεργητικών που υπάρχουν στο χρηματοοικονομικό σύστημα και θα δημιουργήσει μια «τοξική τράπεζα» που θα τα αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων.

Εκτιμήσεις αναλυτών αναφέρουν ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση θα αναλάβει έως 1 τρισ. δολάρια σε επισφαλή στοιχεία ενεργητικού προκειμένου να ενισχυθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,02% στις 8.342 μονάδες, ο S&P 3,08% στις 871 μονάδες και ο Nasdaq 3,65% στις 1.559 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase καταγράφει κέρδη 8%, της Wells Fargo 8%, της State Street 10% και της Fifth Third 25%.

Συνεχίζουν την εντυπωσιακή άνοδο οι μετοχές των τραπεζικών ομίλων Bank of America και Citigroup καταγράφοντας κέρδη άνω του 16%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε σημαντικά κατά 3,19% στις 194,32 μονάδες με τις απώλειες από το προηγούμενο έτος να διαμορφώνονται στο 47%.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε ισχυρή άνοδο 2,40% διαμορφωμένος στις 4.295,20 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με εντυπωσιακά κέρδη 4,52% στις 4.518,72 μονάδες και ο CAC 40 υψηλότερα κατά 4,11% στις 3.076,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v