Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί το θετικό βηματισμό η Wall

Παραμένει με θετικό πρόσημο η Wall καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να σκιάσουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Αμετάβλητη η Ευρώπη.

Παραμένει με θετικό πρόσημο η Wall Street καθώς τα απογοητευτικά μάκρο που ανακοινώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να σκιάσουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αναλυτικά, ικανοποιητικά κρίνονται από τους επενδυτές, τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, η Verizon Communication (αύξηση κερδών 16% ανά μετοχή), η Texas Instruments, με κέρδη μειωμένα στα 107 εκατ. δολάρια αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών καθώς και τα αποτελέσματα της Dupont που παρά τις ζημιές ύψους 692 εκατ. δολαρίων απέφυγε τα χειρότερα που ανέμενε η αγορά.

Παράλληλα, από το στατιστικό μέτωπο της σημερινής συνεδρίασης, η ανάγνωση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller είχε διττή ψυχολογική επίδραση, καθώς το βαρόμετρο της αγοράς ακινήτων υποχώρησε με ποσοστό ρεκόρ, αλλά ελαφρώς λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε πάντως σε νέα χαμηλά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,02% στις 8.194 μονάδες, ο S&P 1,32% στις 847 μονάδες και ο Nasdaq 1,38% στις 1.509 μονάδες.

Αξιόλογη άνοδο, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, ύψους 8,5% καταγράφει η μετοχή της Bank of America και κέρδη 7% σημειώνει η μετοχή της Citigroup.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,13% στις 188,31 μονάδες με τις απώλειες από το προηγούμενο έτος να διαμορφώνονται στο 49%.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση 0,35% διαμορφωμένος στις 4.194,41 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με ισχνή πτώση 0,08% στις 4.323,42 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα κατά 0,03% στις 2.954,53 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v