Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Στο "μικροσκόπιο" τα bonus

Την επιστροφή bonus ύψους 4 δισ. δολαρίων που είχε χορηγήσει η Merrill Lynch λίγο πριν εξαγοραστεί από την Bank of America ενδέχεται να ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, κ. Andrew Cuomo.

Merrill Lynch: Στο μικροσκόπιο τα bonus
Την επιστροφή bonus ύψους 4 δισ. δολαρίων που είχε χορηγήσει η Merrill Lynch λίγο πριν εξαγοραστεί από την Bank of America ενδέχεται να ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, κ. Andrew Cuomo.

Πηγή που γνωρίζει το ζήτημα ανέφερε επίσης ότι ο κ. Cuomo θέλει να μάθει τι ήξερε ο CEO της Bank of America, κ. Kenneth Lewis, για τα bonus αυτά και για τις απροσδόκητες ζημίες ύψους 15 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Merrill Lynch το δ΄ τρίμηνο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα εξετάζει εάν οι μέτοχοι της εταιρίας είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση των οικονομικών της Merrill και σχετικά με το αν τα δάνεια της Bank of America, στο πλαίσιο της κρατικής ενίσχυσης, χρησιμοποιήθηκαν σωστά, δήλωσε η ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", κορυφαία πρώην στελέχη της Merrill Lynch, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώην CEO, επένδυσαν σε hedge funds του κ. Bernard Madoff που έχασαν χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v