Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον Dow να διατηρείται πάνω από τις 8.000 μονάδες, με αιχμή τους τεχνολογικούς τίτλους, παρά το αρχικό αρνητικό κλίμα μετά το νέο κύμα ισχνών οικονομικών στοιχείων. Σταθερή η Ευρώπη.

Σταθερά θετικά και άνω τον 8.000 μονάδων κινείται ο Dow Jones, καθώς μοιάζει να έχει αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης λόγω των δυσμενών εταιρικών προβλέψεων σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές τεχνολογίας μετά από την καλύτερη των αναμενόμενων κερδοφορία της Akamai Technologies Inc που έδωσε το έναυσμα για θετικό ξέσπασμα των μετοχών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, οι μικρές πολιτειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, ενισχύονται σημαντικά καθώς διογκώνονται οι προσδοκίες ότι πρώτες αυτές, θα επωφεληθούν από το νέο σχέδιο διάσωσης του προέδρου Obama.

Παράλληλα, θετικό αντίκτυπο στους τραπεζικούς τίτλους έχει η φήμη για επικείμενη προσφορά για εξαγορά της Bank of America, με τη μετοχή της να σταθεροποιείται μετά από αρχικές απώλειες που έφθασαν έως και το 20%.

Στον αντίποδα, ως απογοητευτικά κρίνονται από τους αναλυτές τα μακροοικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που πέρασε ανήλθαν σε 626.000 έναντι 588.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν σχετική υποχώρηση του εν λόγω μεγέθους.

Επιπλέον, ο δείκτης των βιομηχανικών παραγγελιών το Δεκέμβριο υποχώρησε 3,9%, για πέμπτο συνεχή μήνα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξης του 3,3%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τεχνολογικός κολοσσός Cisco Systems (-1%) ανακοίνωσε μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας στο β' τρίμηνο, με συνέπεια η μετοχή της να δέχεται πιέσεις.

Σε επίπεδο δεικτών ο Dow Jones ενισχύεται 1,25% στις 8.049 μονάδες, ο S&P 1,59% στις 845 μονάδες και ο Nasdaq 1,83% στις 1542 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Citigroup, στο 1,5% ενώ αντίθετα η Wells Fargo υποχωρεί 3%.

Παράλληλα, η μετοχή της Akamai Tech. ενισχύεται 14%, ενώ η Wall-Mart Stores διαπραγματεύεται με κέρδη 4%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης DJ Stoxx 600 υποχώρησε οριακά κατά 0,09%, στις 194,50 μονάδες με συνέπεια οι απώλειες έτους να διατηρηθούν κοντά στο 3%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε ανεπαίσθητη άνοδο 0,01% διαμορφωμένος στις 4.228,93 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,39% στις 4.510,49 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση μόλις 0,09% στις 3.066,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v