Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω "πακέτου"

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall, καθώς η αναβολή της ανακοίνωσης του νέου πακέτου στήριξης από τον υπουργό οικονομικών, προβληματίζει τους επενδυτές που προχωρούν σε συντηρητικές ρευστοποιήσεις. Άνοδος στην Ευρώπη.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς η αναβολή της ανακοίνωσης του νέου πακέτου στήριξης από τον υπουργό οικονομικών, προβληματίζει τους επενδυτές που προχωρούν σε συντηρητικές ρευστοποιήσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Geithner αναμενόταν σήμερα να ανακοινώσει το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών και την πολυπόθητη δημιουργία της "τοξικής τράπεζας". Τελικώς, η εν λόγω ανακοίνωση αναβλήθηκε για αύριο 10/2, προκειμένου να υπάρξει χρόνος στη Γερουσία για την ψηφοφορία του πακέτου Obama.

Παράλληλα, εντείνονται οι φήμες ότι η αμερικανική κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει οικονομικά την Hartford Financial Services Group Inc, την ασφαλιστική εταιρία που μόλις τον προηγούμενο χρόνο απώλεσε 2,75 δισ. δολάρια, ωθώντας τη μετοχή σε άνοδο 22%.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Bloomberg, η General Motors και η Chrysler θα υποχρεωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση να υπαχθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των 17,4 δισ. δολ. που προτίθεται το κράτος να διαθέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

Σε επίπεδο δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί  0,78% στις 8.216 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 863 μονάδες και ο Nasdaq 0,79% στις 1579 μονάδες.

Σημαντικά ενισχύονται μετοχές ασφαλιστικών εταιριών όπως η Lincoln National Group με άνοδο 9% και η Genworth Financial υψηλότερα κατά 15%.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Citigroup, στο 4% καθώς και η μετοχή της Bank of America που ενισχύεται 12%.

Παράλληλα, η μετοχή της General Electric ενισχύεται 14%, ενώ η Motorola διαπραγματεύεται με κέρδη 4%.

Στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,69%, στις 199,90 μονάδες, με τα κέρδη έτους 2009 να ενισχύονται στο 0,6%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,37% διαμορφωμένος στις 4.307,61 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,48% στις 4.666,82 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 3.134,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v