Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία στο Κογκρέσο για "πακέτο" $789,5 δισ.

Βουλευτές και Γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος συμφώνησαν για ένα «πακέτο» στήριξης της οικονομίας ύψους 789,5 δισ. δολαρίων.Το πακέτο προβλέπεται να δημιουργήσει 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Συμφωνία στο Κογκρέσο για πακέτο $789,5 δισ.
Βουλευτές και Γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος συμφώνησαν για ένα «πακέτο» στήριξης της οικονομίας ύψους 789,5 δισ. δολαρίων, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα. Το πακέτο προβλέπεται να δημιουργήσει 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Το εν λόγω ποσό είναι μικρότερο τόσο από τα 838 δισ. που ενέκρινε η Γερουσία όσο και από τα 819 δισ. που «πέρασε» η Βουλή των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο και αποτελούν τον «καρπό» της προσπάθειας συμβιβασμού ανάμεσα στα δύο "πακέτα", ώστε το τελικό σχέδιο να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Τα δύο «πακέτα» διαφέρουν ως προς διάφορους όρους, όπως για παράδειγμα στις κοινωνικές ομάδες που θα επωφεληθούν από τις φοροαπαλλαγές, το μέγεθος των φοροαπαλλαγών στην αγορά κατοικίας και αυτοκινήτου, τα ποσά που θα διατεθούν στις κυβερνήσεις των Πολιτειών και τα χρήματα που θα προοριστούν για την κατασκευή σχολικών κτιρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v