Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall μετά τη «βουτιά» της χθεσινής συνεδρίασης. Για έλλειψη λεπτομέρειας και σαφήνειας κάνουν λόγο οι επενδυτές σχολιάζοντας το τραπεζικό «πακέτο». Σταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street μετά τη «βουτιά» της χθεσινής συνεδρίασης. Για έλλειψη λεπτομέρειας και σαφήνειας κάνουν λόγο οι επενδυτές σχολιάζοντας το τραπεζικό «πακέτο» που εξήγγειλε ο Geithner.

Επίσης, αναλυτές τόνιζαν ότι ο νέος υπουργός οικονομικών Tim Geithner πρέπει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κόσμου, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν σπασμωδικές κινήσεις όπως αυτές που ακολούθησαν την εξαγγελία του τραπεζικού «πακέτου».

Από την άλλη πλευρά, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει σήμερα η ακρόαση των CEO οκτώ μεγάλων τραπεζικών ομίλων σε επιτροπή του Λευκού Οίκου. Οι CEO τραπεζικών κολοσσών όπως η Citigroup, JPMorgan και Bank of America θα ερωτηθούν από βουλευτές για το πώς σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα λάβουν από το τραπεζικό «πακέτο».

Αυτή την ώρα ο Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 7932 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 832 μονάδες και o Nasdaq 0,84% στις 1538 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές. Ο FTSE 100 σταθεροποιείται (-0,01%) στις 4212,55 μονάδες, ο DAX ενισχύεται οριακά 0,15% στις 4512,50 μονάδες και ο CAC υποχωρεί ελαφρώς 0,24% στις 3013,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v