Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι 8 κορυφαίοι τραπεζίτες των ΗΠΑ απολογούνται...

Οι επικεφαλής των Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Bank of New York Mellon, State Street, Morgan Stanley και Wells Fargo απολογούνται στο Κογκρέσο.

Οι 8 κορυφαίοι τραπεζίτες των ΗΠΑ απολογούνται...
Οι κορυφαίοι τραπεζίτες της Wall Street έρχονται σήμερα αντιμέτωποι με την «λαϊκή οργή» για τον ρόλο που έπαιξαν στην πιστωτική κρίση, σε μια κρίσιμη ακρόαση ενώπιον της βαρυσήμαντης επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Κογκρέσο, όπου επιπλέον αναμένεται να αποσαφηνιστεί το πόσο αποφασισμένη είναι η Ουάσιγκτον να θέσει στο μικροσκόπιο τις πρακτικές της Wall Street.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs, της JPMorgan Chase, της Citigroup, της Bank of America, της Bank of New York Mellon, της State Street, της Morgan Stanley και της Wells Fargo θα απολογηθούν ενώπιον της House Financial Services Committee.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες προβλέπεται να τους θέσουν μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα, όπως το πώς θα δαπανήσουν οι οίκοι τα κεφάλαια που λαμβάνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Troubled Asset Relief Program (TARP) και γιατί δεν κάνουν περισσότερες κινήσεις να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με «διαρροές» των εκθέσεων των 8 CEO’s, οι διοικητές αναμένεται να έχουν απολογητικό ύφος και να δεσμευθούν ότι θα δρομολογήσουν περισσότερα κεφάλαια για την τόνωση του δανεισμού καταναλωτών κι επιχειρήσεων.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, έχει ήδη «επιτεθεί» κατά κορυφαίων στελεχών της Wall Street, κατηγορώντας τους για «ανεύθυνη συμπεριφορά», όταν ανακοινώθηκε ότι στο 2008 καταβλήθηκαν bonus αξίας 18,4 δισ. δολαρίων, σε μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από κατάρρευση της οικονομίας και απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα TRAP θα υποστούν επόπτευση και περιορισμούς όσον αφορά τις αμοιβές και τα μπόνους των στελεχών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v