Συσσώρευση δυνάμεων με... macro προφίλ στη Wall

Τόσο τα υψηλά επίπεδα όπου βρέθηκαν οι Dow και Nasdaq μετά την άνοδο της Δευτέρας, όσο και τα δυσμενέστερα των προσδοκιών μακροοικονομικά νέα από καταναλωτική εμπιστοσύνη και Chicago PMI, άσκησαν ήπιες πιέσεις στους βασικούς δείκτες της Wall Street. Μικρά κέρδη για Nasdaq- S&P 500, απώλειες για Dow.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα χειρότερα του αναμενόμενου μακροοικονομικά νέα έδωσαν αφορμή για περιορισμένες ρευστοποιήσεις κερδών.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, Dow και Nasdaq είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα, κάτι που επιτάθηκε από την σημαντική άνοδο της Δευτέρας. Προκειμένου να υπάρξει νέα ανοδική κίνηση, αναφέρουν οι ίδιοι, θα πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος συσσώρευσης.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 91,3 ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα υποχωρήσει έως το 91,8 και ενώ τον Νοέμβριο είχε βρεθεί στο 92,5.

Στο 59,2 ανακοινώθηκε ο δείκτης Chicago PMI για τον Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει λιγότερο, έναντι των επιπέδων του 64,1 (Νοέμβριος), έως το 62.

Εξάλλου, στα 6,03 εκατ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών για τον Νοέμβριο, επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 6,33 εκατ., αλλά και των επιδόσεων του προηγούμενου μήνα (6,35 εκατ.).

Σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά νέα, ενδιαφέρον, όπως άλλωστε αναμενόταν, συγκέντρωσαν οι μετοχές των Fedex και Boeing. Η Fedex, ο τίτλος της οποίας υποχώρησε κατά περίπου 1,7% ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Kitko’s, ενώ η Boeing πληροφόρησε το επενδυτικό κοινό πως κέρδισε συμβόλαιο αξίας 9,5 δισ. δολ. από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, με αποτέλεσμα η μετοχή της να οδηγηθεί περίπου 1% υψηλότερα.

Στο -0,24% και τις 10.425 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,17% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος διατηρήθηκε υψηλότερα των 2.000 μονάδων, στις 2.009. Στο +0,01% και τις 1.109 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής οδηγήθηκε υψηλότερα κατά 5,54% έως τα 5,33 δολ., αυτός του ΟΤΕ έμεινε αμετάβλητος, στα 6,48 δολ. ενώ απώλειες 0,28% εμφάνισε αυτός της Coca Cola 3E, κλείνοντας στα 21,09 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v