Ψύχραιμα αντιδρά στα αρνητικά macro η Wall

”Συντεταγμένα”, πλην όμως οριακά, υποχωρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων από Chicago PMI, καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταπωλήσεις κατοικιών, που όλα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών. Ηπια ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Με υποχώρηση, αν και ήπιας μορφής, αντιδρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων απο Chicago PMI, καταναλωτική εμπιστοσύνη και μεταπωλήσεις κατοικιών.

Αναλυτές κάνουν λόγο για ”αφορμή” τεχνικής διόρθωσης που ίσως έλθει ως αποτέλεσμα της νέας χθεσινής ανόδου των Dow και Nasdaq.

Συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Δεκέμβριο διαμορφώθηγκε στο 91,3 ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφθωεί στο 91,8 και ενώ τον Νοέμβριο είχε βρεθεί στο 92,5.

Στο 59,2 ανακοινώθηκε ο δείκτης Chicago PMI για τον Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει λιγότερο αππο τα επίπεδα του 64,1 (Νοέμβριος) έως το 62.

Εξάλλου, στα 6,03 εκατ. διαμορφώθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών για τον Νοέμβριο, επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λπόγο για 6,33 εκατ., αλλά και των επιδόσεων του προηγούμενου μήνα (6,35 εκατ.).



Στο επιχειρηματικό επίπεδο, το ενδιαφέρον της αγοράς αναμένεται αυξημένο για τις μετοχές των Boeing και Fedex. Η πρώτη έλαβε μετά από καιρό σημαντική παραγγελία από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό συνολικού ύψους υπεράνω των 9 δισ. δολ., ενώ η δεύτερη ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της Kinko’s έναντι 2,4 δισ. δολ.

Στο -0,2% και τις 10.429 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή της τάξης του -0,23% εμφανίζει ο Nasdaq, πέριξ των 2.001 μονάδων. Στο -0,14% και τις 1.107 μονάδες ο S&P 500.

Ήπια ανοδικό παραμένει το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στην Γηραιά Ήπειρο εκτιμάται ότι θα περιμένουν τον καθορισμό σαφούς τάσης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v