Τα εταιρικά μεγέθη ”έδειξαν” την άνοδο στη Wall

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου (General Motors, IBM, Johnson & Johnson) να συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου (General Motors, IBM, Johnson & Johnson) να συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Αμερικανοί χρηματιστές προβλέπουν ότι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου των εταιριών θα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και την προσεχή εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, κέρδη 1,81 δολάρια ανά μετοχή σημείωσε η General Motors στο α΄ τρίμηνο του 2003, έναντι 1,29 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο και ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγράψει κέρδη 27 σεντς λιγότερα.

Mολαταύτα, η εταιρία εμφανίστηκε επιφυλακτική αναφορικά με τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για το σύνολο του έτους, δεδομένο που θορύβησε τους επενδυτές.

Κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι της Johnson & Johnson, καθώς τα μεγέθη της εταιρίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Johnson & Johnson κατέγραψε κέρδη 69 σεντς ανά μετοχή, έναντι 59 την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Σε ανάλογο έδαφος κινήθηκαν οι τίτλοι της IBM, με την εταιρία να ενισχύει κατά 11% την κερδοφορία της στο α΄ τρίμηνο του 2003. Εν τούτοις η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στις εκτιμήσεις της IBM, η οποία ανακοίνωσε ότι θα επιτύχει τους στόχους έτους που είχε θέσει αρχικώς.

Στο μεταξύ, αρνητικά ήταν τα νέα και από το μακροοικονομικό ”μέτωπο”.

Αναλυτικότερα, πτώση 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,2%, ενώ στο 74,8% μειώθηκε η παραγωγική ικανότητα για τον ίδιο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 75,3%.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο διπλωματικό πεδίο και στο καθεστώς του μεταπολεμικού Ιράκ.

Οι αντιπρόσωποι των Αμερικανών θα συναντηθούν ξανά με τους ιρακινούς ”εκπροσώπους” της αντιπολίτευσης σε 10 ημέρες, δίχως όμως να διευκρινίζονται λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα ή τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν.

Στις 8.402 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,61%, ενώ στις 1.391 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Nasdaq (0,44%).

Eξάλλου, κέρδη 0,63% σημείωσε ο S&P, στις 890 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε απώλειες 1,22%, στα 2,42 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 1,2% στα 5,06 δολάρια.

Εξάλλου, αμετάβλητο παρέμεινε το δικαίωμα της 3Ε, στα 13,35 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v