Bank One: Αύξηση 4% στα κέρδη του α΄ τριμήνου

Μικρότερη από την αναμενόμενη άνοδο σημείωσαν τα κέρδη της αμερικανικής Bank One κατά το πρώτο τρίμηνο, λόγω της περιορισμένης αύξησης των ρυθμών δανεισμού, του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της υποχώρησης των περιθωρίων κέρδους.

Bank One: Αύξηση 4% στα κέρδη του α΄ τριμήνου
Άνοδο της τάξεως του 4% πραγματοποίησαν τα κέρδη της Bank One κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω της περιορισμένης αύξησης των ρυθμών δανεισμού, του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της υποχώρησης των περιθωρίων κέρδους.

Η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε κέρδη 818 εκατ. δολαρίων ή 71 σεντς ανά μετοχή, από 787 εκατ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή, που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές της First Call ανέμεναν κέρδη 72 σεντς ανά μετοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Τζέιμς Ντίμον, ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην αγορά πιστωτικών καρτών και η απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει στην αύξηση των αποθεματικών ρευστότητας, προκειμένου να προετοιμαστεί για μια ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, μείωσαν τα περιθώρια κέρδους της.

Η τράπεζα τον Ιανουάριο ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυση 700 ατόμων, στο πλαίσιο σχεδίου για περικοπή των εξόδων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v