Νέα συνάντηση Αμερικανών - Ιρακινών σε 10 ημέρες

Nέα συνάντηση σε 10 ημέρες θα έχουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι με τους εκπροσώπους της αποκαλούμενης ιρακινής αντιπολίτευσης, δίχως να διευκρινίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με την ατζέντα ή την παρουσία προσώπων.

Νέα συνάντηση Αμερικανών - Ιρακινών σε 10 ημέρες
Σε 10 ημέρες θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και των εκπροσώπων της αποκαλούμενης ιρακινής αντιπολίτευσης, ύστερα από την σημερινή πρώτη τους συνάντηση, που έλαβε χώρα στην πόλη της Ur.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την συνάντηση δεν έχουν διευκρινισθεί, ενώ ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων, αλλά απλά μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το καθεστώς στο μεταπολεμικό Ιράκ.

Η σημερινή όπως και η προσεχής ”συνεδρίαση” θα αποτελέσουν προάγγελο μιας συνολικής συνάντησης μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, τα οποία θα καθορίσουν το status quo του μετασανταμικού Ιράκ, αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σημερινή συνάντηση ”προήδρευσε” ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός J. Garner, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία τονίζοντας πως ”ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Ιράκ ξεκινά σήμερα”.

Ωστόσο, καθώς οι πρώτες διαβουλεύσεις ελάμβαναν χώρα Ιρακινοί πλήθη Ιρακινών πολιτών διαδήλωναν την αντίθεση τους στην συμμετοχή των ΗΠΑ στο νέο καθεστώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v