Νευρική, παρά τα θετικά macro στοιχεία, η Wall

Νευρική εμφανίζεται η Wall, μετά την άνοδο που κατέγραφε στην αρχή της συνεδριάσεως, καθώς η αβεβαιότητα για τη γενικότερη πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ανησυχία των επενδυτών για τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών υπερισχύουν των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, μετά την άνοδο στην αρχή της συνεδριάσεως, καθώς η αβεβαιότητα για την γενικότερη πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ανησυχία των επενδυτών για τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών που αναμένονται στην ερχόμενη εβδομάδα υπερισχύουν των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Εξάλλου, όπως έχει διαφανεί τις τελευταίες μέρες, η λήξη του πολέμου έχει ήδη προεξοφληθεί από τους επενδυτές και δεν επηρεάζει, πλέον, σε υπολογίσιμο βαθμό το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανοδική τάση που επικράτησε στην αρχή της συνεδρίασης έδωσε τη θέση της σε ένα σχετικά απαισιόδοξο κλίμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις εταιρικές ανακοινώσεις της ερχόμενης εβδομάδας, οι οποίες αναμένονται, ως επί το πλείστον, αρνητικές.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης Michigan για το μήνα Απρίλιο αυξήθηκε στις 83,2 μονάδες από τις 79.

Θετικά ήταν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Μαρτίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 311,5 δισ. δολάρια, οδηγούμενες από τις πωλήσεις οχημάτων, που αυξήθηκαν κατά 1,0%. Εξάλλου αυξητικά (1,5%) κινήθηκε και ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Μάρτιο.

Ο πειρασμός, να θεωρηθούν τα θετικά αυτά δεδομένα ως ένα ξεκίνημα της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας είναι μεγάλος, επισημαίνουν οι αναλυτές. Ωστόσο, έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι τα δεδομένα αυτά ήρθαν ως απόρροια της βελτίωσης, κυρίως, των καιρικών συνθηκών.

Στα εταιρικά νέα, απώλειες σημειώνει η μετοχή της Boeing μετά την μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Πτώση καταγράφει και η μετοχή της AOL Time Warner μετά την δημοσίευση από τη Wall Street Journal της είδησης ότι η αρχική διάθεση των νέων μετοχών της αναβλήθηκε για το τρίτο τρίμηνο.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Cisco Systems και της Fox.

Στις 8.212 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας απώλειες 0,10% ενώ στις 1.361 μονάδες κινείται ο Nasdaq (-0,32%).

Eξάλλου, απώλειες 0,24% καταγράφει ο S&P διαμορφούμενος στις 869,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v