General Electric: Μείωση 9% στα κέρδη α’ τριμήνου

Μείωση 9% στα κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο περισυνό ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2003 η General Electric. Τα αποτελέσματα αυτά συμπίπτουν με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

General Electric: Μείωση 9% στα κέρδη α’ τριμήνου
Μείωση 9% στα κέρδη ανακοίνωσε η General Electric για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περισυνή περίοδο, ενώ εξέφρασε και την πεποίθησή ότι θα πετύχει τους στόχους που έθεσε για το τρέχον έτος.

Τα αποτελέσματα αυτά συμπίπτουν με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία, στα προϊόντα της οποίας συγκαταλέγονται λυχνίες φωτισμού, ηλεκτρικές συσκευές, μηχανές αεροσκαφών, ηλεκτρικές τουρμπίνες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, παρουσίασε κέρδη 3,2 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2003, συγκρινόμενα με 3,5 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η εταιρία προβλέπει ότι το EPS θα κυμανθεί για το 2003 από 1,55 έως 1,70 δολάρια.

Ωστόσο, τα έσοδα της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο παρουσίασαν οριακή μείωση στα 30,3 δισ. δολάρια από 30,5 δισ. δολάρια για το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ απέδωσε τη μείωση αυτή στις μειωμένες πωλήσεις της μονάδας της κατασκευής τουρμπίνων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μετοχή της General Electric, η οποία συμμετέχει στον δείκτη Dow Jones Industrial, κέρδισε 0,8 δολάρια στη χθεσινή συνεδρίαση του NYSE, διαμορφούμενη στα 27,3 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v