Την αποκαθήλωση Σαντάμ πανηγυρίζει η Wall

Βλέποντας τις εικόνες με τους Αμερικανούς στρατιώτες να ρίχνουν το άγαλμα του Σαντάμ στο κέντρο τους Βαγδάτης και τους ιρακινούς να τους χαιρετούν, η Wall ”ξέχασε” προς το παρόν τους αρχικούς δισταγμούς και κινείται πλέον σε θετικό έδαφος.

Μπροστά στις εικόνες με τους Αμερικανούς στρατιώτες να προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Σαντάμ στο κέντρο τους Βαγδάτης και τους ιρακινούς να τους χαιρετούν, η αμερικανική αγορά ”ξέχασε” τους δισταγμούς της και κινείται πλέον σε θετικό έδαφος.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι μόλις λήξει ο πόλεμος στο Ιράκ, η αμερικανική οικονομία θα ”χάσει” και την τελευταία δικαιολογία που είχε για την αρνητική της πορεία.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους εμφανίζονται προβληματισμένοι όσον αφορά στα εταιρικά κέρδη, αλλά στο εάν η οικονομία και οι εταιρικές δαπάνες, θα ξεκινήσουν την ανάκαμψή τους με το τέλος του πολέμου.

Στα εταιρικά νέα, οριακές απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Intel Corp. και της Cisco Systems. Απώλειες καταγράφουν και οι τίτλοι της General Electric. Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνει και η μετοχή της Yahoo, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι μετοχές του Altria Group, μετά την είδηση ότι δικαστήριο του Illinois μπλόκαρε προσωρινά με απόφασή του, μέρος της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει η θυγατρική του Philip Morris.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Abbott Laboratories, η οποία ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο 2003.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8346,10 μονάδες με κέρδη 0,58%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει κατά 0,38% στις 1388,18 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει άνοδο 0,58% στις 883,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v