Νευρική η Wall, αναζητεί νέα σενάρια (update)

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, καθώς οι επενδυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει τη λήξη του πολέμου και η προσοχή τους πλέον στρέφεται στο τι ”μέλλει γενέσθαι” μετά τον πόλεμο και στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη. Κατά 0,3% αυξήθηκαν τα επιχειρηματικά αποθέματα το Φεβρουάριο.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, καθώς οι επενδυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει τη λήξη του πολέμου και η προσοχή τους πλέον στρέφεται στο τι ”μέλλει γενέσθαι” μετά τον πόλεμο και στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη τα οποία παραμένουν αρνητικά. Αύξηση κατά 0,3% κατέγραψαν τα επιχειρηματικά αποθέματα το Φεβρουάριο.

Το γεγονός αυτό εξηγεί, σε μεγάλο βαθμό, και τη χθεσινή ”αναδίπλωση”, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ετσι, η πιθανότητα να έχει σκοτωθεί ο Σαντάμ από τις διατρητικές βόμβες των συμμαχικών δυνάμεων δεν φαίνεται να ”συγκινεί ιδιαίτερα” τους επενδυτές.

Στα εταιρικά νέα, άνοδο σημειώνει η μετοχή της Cisco Systems και της Microsoft.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Broadcom Corp, η οποία αναβαθμίστηκε σε ”neutral” από την UBS.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η μετοχή της RF Micro Devices μετά την ανακοίνωσή της ότι η μειωμένη ζήτηση για ολοκληρωμένα κυκλώματα επέδρασε αρνητικά στις πωλήσεις της για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Σε ό,τι αφορά στα macro νέα, τα αποθέματα χονδρικής των επιχειρήσεων των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση κατά 0,3% το Φεβρουάριο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο περί το 0,2%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8269,51 μονάδες με απώλειες 0,37%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,73% στις 1379,42 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει πτώση 0,44% στις 876,10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v