Σταθερά προς τα πάνω η Wall

Με υψηλά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, οι οποίοι ”ποντάρουν” στην γρήγορη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, ύστερα μάλιστα από την πρόοδο των αμερικανικών δυνάμεων μέχρι και το κέντρο της Βαγδάτης. Εντυπωσιακά τα κέρδη στις ευρωαγορές.

Με υψηλά κέρδη συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, οι οποίοι ”ποντάρουν” στην γρήγορη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, ύστερα μάλιστα από την πρόοδο των αμερικανικών δυνάμεων μέχρι και το κέντρο της Βαγδάτης.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν μεμονωμένες εταιρίες, όπως η μεγαλύτερη εταιρία αλουμινίου παγκοσμίως, Alcoa (+9%), ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον επεκτάθηκε σε όλους σχεδόν τους επιμέρους χρηματιστηριακούς κλάδους.

Κατά 7% αυξάνεται και η AOL Time Warner, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley σε overweight από equal weight. Κέρδη καταγράφει και η Siebel Systems περί το 6%, αν και η εταιρία πληροφορικής την Παρασκευή είχε προειδοποιήσει ότι οι πωλήσεις της αναμένονται κατά πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8440,59 μονάδες με κέρδη 1,97%, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 2,30% στις 1415,38 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημειώνει κέρδη 1,87% στις 895,26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v