Ford: Περικόπτει κατά 20% τις δαπάνες της

Εντείνει τις προσπάθειες περικοπής των εξόδων της η ζημιογόνος αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, που φιλοδοξει για την κατά 20% μείωση των δαπανών της στα επόμενα δύο έτη, αποπειρώμενη να επανέλθει στην κερδοφορία.

Ford: Περικόπτει κατά 20% τις δαπάνες της
Σε περικοπές κατά 20% των δαπανών της σχεδιάζει να προχωρήσει η Ford τα επόμενα δύο έτη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει μειωμένες πωλήσεις οχημάτων και την κριτική των επενδυτών.

Η εταιρία, που είχε ζημίες 5,4 δισ. δολαρίων κατά το 2001, δήλωσε ότι ζήτησε από τις εννέα ομάδες περικοπής των δαπανών που έχουν συγκροτηθεί να μειώσουν τα συνολικά έξοδα κατά 6 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Μπιλ Φόρντ, ζήτησε το φθινόπωρο την επίσπευση του σχεδίου ανανέωσης της Ford, το οποίο αποσκοπεί σε προ φόρων κέρδη ύψους 7 δισ. δολαρίων έως το 2005.

Εάν η εταιρία επιτύχει τους στόχους της για φέτος και για το επόμενο έτος, θα έχει εκπληρώσει τους στόχους της νωρίτερα απ’ όσο αναμένουν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η Ford προειδοποίησε ότι δεν προβλέπει το σχέδιο να ολοκληρώνεται νωρίτερα και ότι η διατήρηση της ποιότητας στα οχήματά της θα αποσπάσει μέρος των εξοικονομηθέντων κεφαλαίων.

Παράλληλα, η αύξηση των εκπτώσεων και των προγραμμάτων ειδικής χρηματοδότησης για τους αγοραστές των οχημάτων της Ford περιορίζει τα έσοδα της εταιρίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τις προσπάθειες επιστροφής στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v