”Καμπάνα” σε Visa - Mastercard για κρυφές χρεώσεις

Δικαστήριο των ΗΠΑ με απόφασή του υποχρεώνει τις εταιρίες Visa και Mastercard να αποζημιώσουν με πάνω από 800 εκατ. δολάρια πελάτες τους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν, χωρίς να είναι επαρκώς ενήμεροι, με έξοδα μετατροπής νομίσματος.

”Καμπάνα” σε Visa - Mastercard για κρυφές χρεώσεις
Πλήγμα δέχτηκαν η Visa και η Mastercard, καθώς δικαστήριο στις ΗΠΑ τις υποχρεώνει με απόφασή του να αποζημιώσουν με πάνω από 800 εκατ. δολάρια πελάτες τους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές κάρτες τους στο εξωτερικό και ”δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς” για την επιβάρυνσή τους με πρόσθετες χρεώσεις για τη μετατροπή των δολαρίων σε ξένο νόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Visa και η Mastercard χρεώνουν τις συμβεβλημένες με αυτές τράπεζες με πάγια προμήθεια για τη μετατροπή του νομίσματος και μετά προσθέτουν ένα 1% επί του ποσού της συναλλαγής.

Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, μετακυλίουν το ποσοστό αυτό και ενίοτε προσθέτουν και άλλες χρεώσεις στους καταναλωτές, οι οποίοι όμως δεν είναι επαρκώς ενήμεροι για την πρακτική αυτή από τις εταιρίες πιστωτικών καρτών, αναφέρεται στην απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου.

Τα έσοδα που προκύπτουν με αυτό τον τρόπο για τις δύο εταιρίες ανέρχονται στα 700 εκατ. δολάρια την τελευταία τετραετία, καθώς οι αγορές Αμερικανών στο εξωτερικό, μέσω των πιστωτικών καρτών τους, αγγίζουν τα 70 δισ. δολάρια για το ίδιο διάστημα.

Οι εταιρίες ανακοίνωσαν μέσω των δικηγόρων τους ότι πρόκειται να εφεσιβάλουν την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v