Διστακτική, παρά τα θετικά macro, η Wall

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και το εμπορικό ισοζύγιο, δεν κατορθώνουν να προσδώσουν ανοδική ώθηση στην αμερικανική αγορά, η οποία, ωστόσο, επιχειρεί να ανακάμψει από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και το εμπορικό ισοζύγιο, δεν κατορθώνουν να προσδώσουν την απαιτούμενη ανοδική ώθηση στην αμερικανική αγορά, που προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου συρρικνώθηκε το Φεβρουάριο στα 40,3 δισ. δολάρια από το ποσό των 41,2 δισ. τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περαιτέρω διεύρυνση στα 42 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 38.000 στις 405.000, στο διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Yahoo, καθώς τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ και η JP Morgan αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Yahoo το 2003.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Microsoft και AOL Time Warner, ενώ και άλλες εταιρίες, του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, κινούνται σε θετικό επίπεδο, ωθούμενες από τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα αλλά και την πορεία της μετοχής της Yahoo.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8195,50 μονάδες με απώλειες 0,04%, ενώ κέρδη 0,04% σημειώνει ο Nasdaq στις 1357,35 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,07% στις 865,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v