Wal-Mart: ”Ισχνή” αύξηση των πωλήσεων Μαρτίου

Κατά μόλις 0,7% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Wal-Mart Stores για τον μήνα Μάρτιο, έναντι του Φεβρουαρίου -λιγότερο από το αναμενόμενο- καθώς το Πάσχα πέφτει φέτος αργότερα σε σχέση με πέρσι, ενώ η κίνηση στα καταστήματα περιορίσθηκε με την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.

Wal-Mart: ”Ισχνή” αύξηση των πωλήσεων Μαρτίου
Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν για τον Μάρτιο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ, Wal-Mart Stores, έναντι του Φεβρουαρίου, λόγω της παρακολούθησης του πολέμου στο Ιράκ, αλλά και λόγω της ημερομηνίας του Πάσχα των καθολικών, το οποίο φέτος εορτάζεται αργότερα.

Η αύξηση των πωλήσεων σε καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά επί τουλάχιστον ένα έτος, για τις πέντε βδομάδες που ολοκληρώθηκαν στις 4 Απριλίου, ήταν της τάξεως του 0,7%, η μικρότερη μηνιαία αύξηση των τελευταίων δύο ετών. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 1-3%.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 7,8%, στα 23,18 δισ. δολάρια, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επίσης, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων για τον μήνα επιβραδύνθηκε, επειδή το Πάσχα πέφτει τρεις εβδομάδες αργότερα σε σχέση με πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v