Nokia: Περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας

Η Nokia, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει 1.800 θέσεις εργασίας από τον τομέα εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας, καθώς αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ζημίες για τρίτο οικονομικό τρίμηνο στη σειρά.

Nokia: Περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας
Την περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας από τον τομέα εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Nokia, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ζημίες για τρίτο οικονομικό τρίμηνο στη σειρά.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του εξοπλισμου δικτύων, τον προηγούμενο μήνα η Nokia προέβλεψε ότι οι πωλήσεις θα είναι μειωμένες κατά 20% το α΄ τρίμηνο του 2003 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οδηγώντας τις λειτουργικές ζημίες του τομέα σε ”απρόσμενα μεγάλα επίπεδα”.

Οι 1.100 από τις 1.800 θέσεις εργασίας θα περικοπούν από τις κατασκευαστικές μονάδες της Nokia στη Φινλανδία, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η μετοχή της Nokia στο Ελσίνκι υποχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί κατά 3,7%, στα 13,73 ευρώ.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι για το α΄ τρίμηνο του 2003 η Nokia θα ανακοινώσει απώλειες που θα αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v