Νέα... σενάρια αναζητεί η Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall, παρά την ικανοποίηση που της προσέφεραν στην αρχή της συνεδρίασης οι εικόνες των Ιρακινών να επευφημούν τους αμερικανούς πεζοναύτες στην κεντρική πλατεία της Βαγδάτης. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά κέρδη και την κατάσταση της μεταπολεμικής αμερικανικής οικονομίας.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall, παρά το μοχλό ανόδου που της προσέφεραν στην αρχή της συνεδρίασης οι εικόνες των Ιρακινών να επευφημούν τους αμερικανούς πεζοναύτες στην κεντρική πλατεία της Βαγδάτης, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά κέρδη και την κατάσταση της μεταπολεμικής αμερικανικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους στις θετικές εξελίξεις από το Ιράκ, λίγο αργότερα άρχισαν να προβληματίζονται για το εάν η λήξη του πολέμου σημαίνει και την ανάκαμψη της οικονομίας ή για το τι εικόνα θα παρουσιάσουν τα εταιρικά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για τα κέρδη του α’ τριμήνου από έξι εταιρίες του S&P 500.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Alcoa, της Honeywall και της SBC Communications. Οριακές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι της Intel Corp. και της Cisco Systems, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνει και η μετοχή της Yahoo, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου, ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Μικρές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Microsoft, με τους αναλυτές να μη δείχνουν να συμφωνούν εάν τα καινούρια προιόντα της εταιρίας για το 2003 ”υλοποιηθούν” σε κέρδη στο άμεσο μέλλον.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8268,39 μονάδες με απώλειες 0,37%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,88% στις 1370,18 μονάδες. Ο δείκτης S&P υποχωρεί κατά 0,48% στις 874,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v