Τα θετικά macro δεν... εμπνέουν τη Wall

Όλο και περισσότερο διστακτική εμφανίζεται η αμερικανική αγορά, καθώς τελειώνει ο πόλεμος και επιστρέφουν οι ανησυχίες για την οικονομία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι επενδυτές αγνούν προς το παρόν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και τα επιδόματα ανεργίας.

Όλο και περισσότερο διστακτική εμφανίζεται η αμερικανική αγορά, καθώς τελειώνει ο πόλεμος και επιστρέφουν οι ανησυχίες για την οικονομία. Θετική ώθηση προσπαθούν να προσδώσουν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και τα επιδόματα ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε το Φεβρουάριο 40,3 δισ. δολάρια από το ποσό των 41,2 δισ. τον Ιανουάριο ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στα 42 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 405000 από τις 443000, στο διάστημα της εβδομάδας μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Πτωτικά κινείται το σύνολο σχεδόν των μετοχών των εταιριών βιοτεχνολογίας, με τους τίτλους της Genentech και της ImClone να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Η μετοχή της Yahoo κινείται ανοδικά μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο ενώ και η JP Morgan αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της το 2003.

Στον τεχνολογικό κλάδο, έντονες πιέσεις αντιμετωπίζει η μετοχή της Net Associates μετά την ανακοίνωση των αποτελεμάτων της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του 2003 τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Enterasys Networks η οποία εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία περιμένει μειωμένα, σε σχέση με τις προβλέψεις της, τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.160,50 μονάδες με απώλειες 0,44%, ενώ απώλειες καταγράφει και o Νasdaq κατά 0,24%, διαμορφούμενος στις 1.353,42 μονάδες. Ο S&P σημειώνει πτώση 0,21% στις 864,1 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v