Σε πλήρη ετοιμότητα η Αθήνα εν όψει της διεύρυνσης

Τον πολιτικό μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα συναντηθούν στην Αθήνα εν όψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης των δέκα νέων μελών.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Αθήνα εν όψει της διεύρυνσης
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αθήνα εν όψει της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης των δέκα νέων μελών που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου.

Από σήμερα αργά το απόγευμα άρχισαν να φθάνουν οι επίσημοι και από αύριο το πρωί θα αρχίσουν οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, ενώ η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με την συμμετοχή των 40 ηγετών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί.



Εξάλλου, τη βούλησή τους να μην επιτρέψουν την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αναμένεται να επαναβεβαιώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που μετέχουν στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, για την πρόοδο των εργασιών της Συνέλευσης.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης φέρουν τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν να υποστηρίζει πως πλησιάζει η ώρα της μετεξέλιξης της Ευρώπης από οικονομικό υπερεθνικό οργανισμό σε πολιτική οντότητα.

Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον ορισμένοι ευρωπαϊκοί κύκλοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν η κρίση στους κόλπους της Ένωσης, με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ, να αποτελέσει τροχοπέδη στην πορεία της προς την ολοκλήρωση και πως θα επιδιώξουν, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή ορισμένων κρατών-μελών που ενδέχεται να εκτιμούν διαφορετικά την κατάσταση, να επισπεύσουν τις σχετικές διεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την Τετάρτη 16 Απριλίου, ημέρα αργίας στο Δημόσιο.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων θα επιτραπούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Αθηνών, οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου, η παρουσία αστυνομικών θα είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v