Εταιρικά αποτελέσματα ενισχύουν τη Wall

Τα υψηλότερα των εκτιμήσεων θετικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου συγκεκριμένων εταιριών (Citigroup, Bank of America, Fanne Mae) οδηγούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποσύρουν την προσοχή τους από το Ιράκ.

Τα υψηλότερα των εκτιμήσεων θετικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου συγκεκριμένων εταιριών (Citigroup, Bank of America, Fanne Mae) οδηγούν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν ξανά την προσοχή τους μακριά από το Ιράκ.

Αναλυτικότερα, σε θετικό έδαφος βρίσκεται η μετοχή της Citigroup, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ ενίσχυσε κατά 4% τα έσοδά της, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 79 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Bank of America, ύστερα από θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα η τρίτη ισχυρότερη τράπεζα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη κατά 11% στο α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ, αυξημένα κέρδη κατά 60% ανακοίνωσε η Fannie Mae για το α΄ τρίμηνο του 2003 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, δεδομένο που ενισχύει τη μετοχή της στη σημερινή συνεδρίαση.

Η εταιρία, εκτιμούν οι αναλυτές, επωφελήθηκε από το εξαιρετικά χαμηλό ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης η IBM θα ανακοινώσει τα μεγέθη της για το α΄ τρίμηνο. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως τα κέρδη της θα ενισχυθούν κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εξάλλου, αυξημένα για δέκατο συνεχές μήνα (0,6%) εμφανίστηκαν τα αποθέματα επιχειρήσεων το Φεβρουάριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα ενισχύονταν κατά 0,3%.

Αναλυτές της JP Morgan υποστήριξαν ότι η αύξηση στα αποθέματα θα ενισχύσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο, το Τικρίτ, που αποτελεί την τελευταία σημαντική πόλη στο Ιράκ και γενέτειρα του Σαντάμ, κατέλαβαν Αμερικανικές δυνάμεις.

Εν τούτοις, ο εκπρόσωπος τύπου των συμμάχων δήλωσε πως αν και η αντίσταση ήταν μικρότερη του αναμενομένου, η μάχη για τον πλήρη έλεγχο της Τικρίτ δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Στις 8.239 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη 0,44%, ενώ στις 1.364 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 0,45%.

Εξάλλου, κέρδη 0,52% καταγράφει ο S&P, στις 872 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v