Bank of America: Αύξηση 11% στα κέρδη α’ τριμήνου

Αύξηση 11% κατέγραψαν για το α’ τρίμηνο τα κέρδη της Bank of America, του τρίτου σε μέγεθος τραπεζικού ίδρυματος των ΗΠΑ, καθώς τα έσοδά της από τα ενυπόθηκα δάνεια διπλασιάστηκαν, ενώ μεγάλη άνοδο σημείωσαν και τα κέρδη της από τις πιστωτικές κάρτες.

Bank of America: Αύξηση 11% στα κέρδη α’ τριμήνου
H Bank of America, το τρίτο σε μέγεθος τραπεζικό ίδρυμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της για το α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 11%, καθώς τα έσοδά της από ενυπόθηκα δάνεια διπλασιάστηκαν, ενώ και τα κέρδη της από τον τομέα των πιστωτικών καρτών σημείωσαν μεγάλη άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρίας για το α’ τρίμηνο του 2003 ανήλθαν στα 2,42 δισ. δολάρια ή 1,59 δολ. ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα 2,18 δισ. δολάρια για το α΄ τρίμηνο του 2002. Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3,5%, διαμορφούμενα στα 8,89 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη 1,48 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Bank of America από τον τομέα των ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν στο α΄ τρίμηνο του έτους στα 405 εκατ. δολάρια από τα 195 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξάλλου, τα έσοδα από τις πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 18%, φτάνοντας τα 681 εκατ. δολάρια.

Η μετοχή της Bank of America παρουσιάζει κέρδη από την αρχή του έτους 2,5%. Το 2002 η μετοχή κατέγραψε άνοδο 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v