Αμετάβλητο μέχρι τέλους το σκηνικό στη Wall

Πτωτικές διαθέσεις επικράτησαν στη Wall Street, με το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες των επενδυτών να μετατοπίζονται από το Ιράκ στην αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία, η οποία και επισκίασε τα θετικά macro νέα.

Πτωτικές διαθέσεις επικράτησαν στη Wall Street, με το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες των επενδυτών να μετατοπίζονται από το Ιράκ στην αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία, η οποία και επισκίασε τα θετικά macro νέα.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν ότι τώρα που φαίνεται να ολοκληρώνονται οι συγκρούσεις στο Ιράκ, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, τα λογιστικά σκάνδαλα, αλλά και τα εταιρικά κέρδη.

Μάλιστα μερίδα εξ αυτών τονίζουν ότι πλήθος αρνητικών macro στοιχείων επισκιάζονταν από τα νέα του Ιράκ, δεδομένο που θα εκλείψει σύντομα.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ιράκ, την πόλη της Μοσούλης κατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, ενώ από τις μεγάλες πόλεις μόνο η γενέτειρα του Σαντάμ, Τικρίτ, παραμένει υπό ιρακινό έλεγχο.

Απόλυτο χάος επικρατεί στις περισσότερες πόλεις με λεηλασίες και έλλειψη τάξης και ελέγχου, ενώ στη Βαγδάτη ειδικότερα στις φλόγες παραδόθηκε η Κεντρική Τράπεζα, το αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και νοσοκομεία.

Στα μακροοικονομικά νέα, την υψηλότερη αύξηση (2,1%) σε 17 μήνες κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις Μαρτίου, διαμορφούμενες στα 311,5 δισ. δολάρια, οδηγούμενες από τις πωλήσεις οχημάτων, που αυξήθηκαν κατά 1,0%.

Εξάλλου, αυξητικά (1,5%) κινήθηκε και ο δείκτης τιμών παραγωγού για το μήνα Μάρτιο.

Aνάλογα αυξητικά κινήθηκε ο δείκτης Mίτσιγκαν Απριλίου, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 83,2, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούσαν για αύξηση στο 79.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι όταν ομαλοποιηθούν οι καταστάσεις στο Ιράκ, τότε τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ θα εμφανιστούν θετικότερα.

Στις 8.203 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, σημειώνοντας απώλειες 0,22%, ενώ στις 1.358 μονάδες ”έκλεισε” ο Nasdaq (-0,5%).

Eξάλλου, απώλειες 0,38% σημείωσε ο S&P, στις 868 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής σημείωσε κέρδη 6,38%, στα 2,5 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες 1,04%, στα 4,75 δολάρια.

Εξάλλου, αμετάβλητο στα 13,35 δολάρια παρέμεινε το δικαίωμα της 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v