Διατήρησε τα κέρδη παρά τις ανησυχίες η Wall

Διατήρησε τελικά τα κέρδη η αμερικανική αγορά, κατορθώνοντας να αντισταθεί στο αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε προς το τέλος κυρίως της συνεδρίασης, ύστερα από το αιματηρό επεισόδιο έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι.

Με κέρδη κατόρθωσε να κλείσει η αμερικανική αγορά, ύστερα από αρκετές αμφιταλαντεύσεις του Dow Jones κυρίως μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, ύστερα από την είδηση για το αιματηρό επεισόδιο έξω από το αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, νεκροί είναι τουλάχιστο δύο αστυνομικοί, ενώ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των τραυματιών.

Εξάλλου, αρνητικά επέδρασε και η απόρριψη του προέδρου των ΗΠΑ της υπόσχεσης του Ιράκ να καταστρέψει τους πυραύλους που απαγορεύει ο ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ, Χανς Μπλιξ, αναμένεται να παρουσιάσει αύριο στον οργανισμό την αναφορά του σχετικά με τα τελευταία ευρήματα στη Βαγδάτη. Εν τω μεταξύ, το κλίμα εντάθηκε μεταξύ του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα προτίθεται να ασκήσει βέτο σε πιθανότητα έκδοσης δεύτερου ψηφίσματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ανοδικό κλίμα συντήρησαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και κάνουν λόγο για αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου στο 1,4% από το 0,7% του προηγουμένου μήνα.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν υποχώρησε στο 79,9 το Φεβρουάριο από το 82,4 του Ιανουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 79,2. Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο σημείωσε πτώση στο 54,9 το Φεβρουάριο από το 56 του Ιανουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 52,8.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της Hewlett-Packard κατά 3%, καθώς ανέκαμψε από τις προηγούμενες απώλειες. Άνοδο κατά 3% σημείωσαν και οι μετοχές της McDonalds, ενώ Citigroup και American Express κινήθηκαν ανοδικά περί το 2,5%.

Υψηλές απώλειες πάνω από το 10% κατέγραψαν οι μετοχές της εταιρίας πληροφορικής Novell, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου χρήσης θα είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Εξάλλου, η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Intel, δίνοντας έτσι ώθηση και στις μετοχές των Advanced Micro Devices, Texas Instruments.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 2,40 δολάρια με πτώση 2,83%, η 3Ε στα 14,50 δολάρια με πτώση 1,29%, ενώ και ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 4,14% στα 5,56 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 7891,08 μονάδες με άνοδο 0,08% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε περί το 1,03% στις 1337,54 μονάδες. Ο S&P σημείωσε άνοδο 0,46% στις 841,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v