Τα θετικά macro δίνουν ώθηση στη Wall (update)

Προς ένα ακόμη ανοδικό ράλι κατευθύνονται οι αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα και από την ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Καλύτερα του αναμενομένου και τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν αλλά και τον ΡΜΙ του Σικάγο.

Με ”μπροστάρη” τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αμερικανική οικονομία στο τέταρτο τρίμηνο (ΑΕΠ, δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν και επιχειρηματική δραστηριότητα Σικάγο), οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατευθύνονται για άλλο ένα ανοδικό ράλι.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών στο τέταρτο τρίμηνο, αναθεωρήθηκαν στο 1,4% από τις εκτιμήσεις του προηγουμένου μήνα για 0,7%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα διαμορφωθεί στο 1%.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν διαμορφώθηκε στο 79,9 το Φεβρουάριο από το 82,4 του Ιανουαρίου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 79,2. Παράλληλα, ο δείκτης ΡΜΙ του Σικάγο (επιχειρηματική δραστηριότητα) υποχώρησε στο 54,9 από το 56 του Ιανουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 52,8.

Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις από το ”μέτωπο” του Ιράκ, η Βαγδάτη ανακοίνωση ότι θα καταστρέψει τους πυραύλους που θεωρεί παράνομους ο ΟΗΕ, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα τις ”ξεφορτωθεί”, και θέλει μια τεχνική αποστολή προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.

Η εταιρεία λιανικής Gap ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 27 σεντς ανά μετοχή έναντι των ζημιών της τάξης των 4 σεντς ανά μετοχή στο προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7953,61 μονάδες με άνοδο 0,87% ενώ και ο S&P κυμαίνεται στις 845,51 μονάδες με κέρδη 1,04%. Ο Nasdaq κινείται στις 1340,51 μονάδες με κέρδη 0,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v