Αφομοιώνει τα macro η Wall (update)

Το μπαράζ των μακροοικονομικών ανακοινώσεων προσπαθούν να αφομοιώσουν οι αμερικανικές αγορές, καθώς το θετικό κλίμα που δημιούργησε η υψηλή αύξηση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά, επισκιάζεται από την κατακόρυφη πτώση κατά 15% των πωλήσεων νέων κατοικιών και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για το Ιράκ.

Νευρικό γίνεται το κλίμα στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την κατακόρυφη πτώση κατά 15,1% των πωλήσεων νέων κατοικιών, και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας. Θετικές είναι οι επιδράσεις από την αύξηση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Ιανουάριο έναντι της υποχώρησης κατά 0,2% του προηγουμένου μήνα, αλλά και των εκτιμήσεων για αύξηση κατά 1%.

Η ανακοίνωση αυτή επισκίασε τα αρνητικά αποτελέσματα από τις αιτήσεις για την παροχή επιδομάτων ανεργίας, τα οποία αυξήθηκαν απροσδόκητα στις 417.000 έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στις 390.000.

Εξάλλου, κατά 15,1% υποχώρησαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Ιανουάριο, διαμορφούμενες στις 914.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στα 1,05 εκατ. από τα 1,082 εκατ.

Μερίδα αναλυτών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σχολιάζοντας πως έως ότου επέλθει κάποια πρόοδος στο ζήτημα του Ιράκ, δεν είναι δυνατό να εδραιωθεί το θετικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή, το πετρέλαιο εξακολουθεί να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών πάνω από τα 38 δολάρια το βαρέλι, στοιχείο που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των αναλυτών σχετικά με το ότι περαιτέρω αύξηση των τιμών, θα δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7820,15 μονάδες με άνοδο 0,17% ενώ και ο S&P διαμορφώνεται στις 830,60 μονάδες με κέρδη 0,37%. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,49% στις 1310,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v