Dell και Hewlett-Packard πιέζουν τη Wall Street

Σαν να μην έφταναν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, ήρθαν και οι αρνητικές εκτιμήσεις τόσο της Hewlett-Packard όσο και της Dell σχετικά με το ”ζοφερό” –όπως αυτοί εκτιμούν ότι διαγράφεται- μέλλον του τεχνολογικού κλάδου.

Οι αρνητικές εκτιμήσεις της Hewlett-Packard για τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου αλλά και οι αντίστοιχες εκτιμήσεις της Dell για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών, σε συνδυασμό με τις ”γνωστές” γεωπολιτικές ανησυχίες, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι πωλήσεις ωστόσο κινήθηκαν χαμηλότερα, προειδοποιώντας μάλιστα και τις πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου, οι οποίες αναμένονται χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Αντίστοιχα, περαιτέρω ανησυχία για τους επενδυτές παρείχε και η δήλωση του CEO της Dell, Μάικλ Ντελ, ο οποίος μιλώντας στο τεχνολογικό συνέδριο της Goldman Sachs, εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά στην ανάκαμψη των επιχειρηματικών δαπανών, ακόμη και ύστερα από την επίλυση του ζητήματος του Ιράκ.

Εξάλλου, σε ομιλία του στην Επιτροπή της Γερουσίας, ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, εμφανίστηκε αντίθετος στο να αυξηθεί το επίπεδο εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων από τις ομοσπονδιακές αρχές, όταν αυτές είναι πάνω από 100.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Γκρίνσπαν σχολίασε πως η αύξηση της κάλυψης θα έχει ως αποτελέσμα οι τράπεζες να παίρνουν μεγαλύτερα ρίσκα στο δανεισμό κεφαλαίων με κυβερνητική εγγύηση.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7870,49 μονάδες με πτώση 0,49% ενώ και ο S&P υποχωρεί κατά 0,42% στις 835,06 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,41% στις 1323,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v