Microsoft και Electronic Arts εποφθαλμιούν τη Sega

Την Sega εποφθαλμιούν δύο κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες, η Microsoft και η Electronic Arts, οι οποίες είναι έτοιμες να καταθέσουν προσφορές δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον κλάδο των video games, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Microsoft και Electronic Arts εποφθαλμιούν τη Sega
Την Sega εποφθαλμιούν δύο κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες, η Microsoft και η Electronic Arts, οι οποίες είναι έτοιμες να καταθέσουν προσφορές δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρία διαπραγματεύεται την συγχώνευσή της με την επίσης ιαπωνική Sammy, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Οι δύο εταιρίες μελετούν ξεχωριστά το ενδεχόμενο εξαγοράς τμήματος ή ολόκληρης της Sega, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι επίσημες διαπραγματεύσεις. Αποτέλεσμα του δημοσιεύματος, ήταν οι μετοχές της Sega να καταγράψουν κέρδη της τάξεως του 15,63%.

Η εξαγορά της Sega από μία εκ των δύο εταιριών των ΗΠΑ, θα βγάλει την εταιρία από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει με την συμφωνία συγχώνευσής της με την Sammy, καθώς τόσο επενδυτές όσο και εργαζόμενοι των δύο εταιριών θεωρούν ότι η Sammy δεν είναι κατάλληλος συνεργάτης για την Sega.

Η Sega εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των μονάδων της στις ΗΠΑ, μειώνοντας το προσωπικό της κατά 20%, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και στις υπόλοιπες μονάδες της ανά τον κόσμο, καθώς είχε απογοητευτικά αποτελέσματα από την πώληση παιχνιδιών, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v