Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall μετά το εβδομαδιαίο ράλι

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται πλέον στη Wall καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία, ενώ έντονες κριτικές προκαλεί το πιθανό deal μεταξύ των Microsoft και Yahoo! Πιέζονται οι χρηματοοικονομικές μετά τις υποβαθμίσεις από διεθνείς οίκους. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται πλέον στη Wall καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την αμερικανική οικονομία, ενώ κριτικές προκαλεί το πιθανό deal μεταξύ της Microsoft και της Yahoo! Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες το Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα σημείωσαν αύξηση 2,3%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 2,5%.

Στο μεταξύ κριτική εναντίον του ενδεχόμενου deal μεταξύ της Microsoft και της Yahoo άσκησε η Google τονίζοντας πως μια εξαγορά θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την ελευθερία και την καινοτομία στο διαδικτυο.

Το κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω η υποβάθμιση και τα αρνητικά σχόλια χρηματοοικονομικών εταιριών από διεθνείς οίκους. Η UBS υπογράμμισε ότι η αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ θα μειώσει τα κέρδη της American Express, ενώ η Merrill Lynch χαρακτήρισε τις Wells Fargo και Wachovia υπερτιμημένες.

Πτώση σημειώνει η μετοχή της Pfizer καθώς ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων φαίνεται να θέτει μπλόκο σε φαρμακευτικό της σκεύασμα.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.659 μονάδες με πτώση 0,66%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,83%, στις 2.392 μονάδες. Πτώση 0,8% για τον S&P 500, στις 1.385 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones ενισχύθηκε 4,4%, ο Nasdaq κέρδισε 3,7% και ο S&P 500 4,9%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,19%. Κέρδη 0,4% για τον DAX 30 στις 6.996 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v