Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsoft ξορκίζει (;) την ύφεση

Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών στην αμερικανική αγορά, με το διαφαινόμενο deal Microsoft - Yahoo στη ”φαρέτρα” των πρώτων και τους δεύτερους να αντιπαρατάσσουν την πρώτη υποχώρηση στις νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με κέρδη 1% οι δείκτες στη Wall, μίνι-ράλι στις ευρωαγορές.

Συνεχίζεται η μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών στην αμερικανική αγορά, με το διαφαινόμενο deal Microsoft - Yahoo στη ”φαρέτρα” των πρώτων και τους δεύτερους να αντιπαρατάσσουν την πρώτη υποχώρηση στις νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, καθώς η MBIA έδωσε εγγυήσεις στους επενδυτές για επάρκεια ρευστότητας ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δεν θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική της αξιολόγηση.

Στη σημερινή ατζέντα φυσικά κυριαρχεί η ανακοίνωση της προσφοράς της Microsoft για την απόκτηση της Yahoo έναντι του ποσού των 44,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Η προσφορά της Microsoft είναι κατά 62% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Yahoo! στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Η μετοχή της Yahoo εμφανίζει άνοδο 47% στα 28,25 δολάρια ενώ ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί κατά 5%, στα 31 δολάρια.

Ωστόσο, το κλίμα ευφορίας που προκάλεσε η είδηση εξανεμίστηκε μετά τα νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, τα οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις αναπτυξιακές ανησυχίες των επενδυτών και δικαιώνουν τη Federal Reserve για την μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης εντός της εβδομάδας.

Η αμερικανική οικονομία εμφάνισε πτώση των νέων θέσεων εργασίας κατά 17.000 τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναντι προσδοκιών για αύξηση κατά 70.000.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,9% από 5% τον προηγούμενο μήνα έναντι εκτιμήσεων για διατήρηση στο 5%.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Google, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις επιπτώσεις από μια πιθανή σύμπραξη Microsoft-Yahoo, αλλά και τα αποτελέσματα τριμήνου του ιντερνετικού κολοσσού, τα οποία δεν εντυπωσίασαν την αγορά, παρά την αύξηση κερδοφορίας κατά 17%.

Κέρδη για τον τίτλο της ExxonMobil μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη 2007 ξεπέρασαν τα 40 δισ. δολάρια, τα μεγαλύτερα που έχει εμφανίσει ποτέ αμερικανική εταιρία.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,91%, στις 12.765 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,18%, στις 2.418 μονάδες. Άνοδος 1,16% για τον S&P, στις 1.395 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,75%, στις 6.041 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 2,75%, στις 5.008 μονάδες. Κέρδη 2,44% για τον DAX 30, στις 7.019 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v