Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό σχέδιο διάσωσης για ασφαλιστές ομολόγων

Οκτώ τραπεζικοί κολοσσοί προχώρησαν στη σύσταση κοινοπρακτικού σχήματος, το οποίο θα αναζητήσει σχέδιο διάσωσης των MBIA, Ambac και άλλων εταιριών ασφάλισης ομολόγων, οι οποίες έχουν δεχτεί πλήγμα από την πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ.

Τραπεζικό σχέδιο διάσωσης για ασφαλιστές ομολόγων
Οκτώ τραπεζικοί κολοσσοί προχώρησαν στη σύσταση κοινοπρακτικού σχήματος, το οποίο θα αναζητήσει σχέδιο διάσωσης των MBIA, Ambac και άλλων εταιριών ασφάλισης ομολόγων (monoliners), οι οποίες έχουν δεχτεί πλήγμα από την πιστωτική κρίση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, οι οκτώ τράπεζες είναι οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Dresdner, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, UBS και Wachovia.

Σημειώνεται ότι οι εταιρίες ασφάλισης ομολόγων αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πιστοληπτικής υποβάθμισης λόγω της κρίσης ρευστότητας από την επανεξιολόγηση των τίτλων στο πλαίσιο της πιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι τίτλοι που ασφαλίζουν θα υποστούν επίσης υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει σε νέες διαγραφές ενεργητικού από τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v