Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη μείωση 0,5% των επιτοκίων ”ποντάρει” η Wall

Πτωτικές τάσεις καταγράφει η Wall εν μέσω αναμονής των αποφάσεων της FED για τα επιτόκια, με τους αναλυτές να εκτιμούν μείωση κατά 50 μονάδες βάσης. Αρνητικά τα μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας, ισχυρή πτώση σημειώνει η Yahoo. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει η Wall εν μέσω αναμονής των αποφάσεων της FED για τα επιτόκια. Αρνητικά τα μηνύματα από το μέτωπο της οικονομίας, ισχυρή πτώση σημειωνει η Yahoo. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα στις 21.15 ώρα Ελλάδος η FED θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για το ύψος των επιτοκίων με την πλειοψηφία των αναλυτών να εκτιμούν ότι θα προχωρήσει σε μια μείωση κατά 50 μονάδες βάσης. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε μια τόσο ”επιθετική” μείωση των επιτοκίων.

Εξάλλου ”προβληματισμό” προκαλούν τα μακροοικονομικά στοιχεία καθώς το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 0,6% στο δ΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 1,1%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2002.

Στις εταιρικές ειδήσεις η υποχώρηση κατά 23% στα κέρδη της Yahoo στο δ΄ τρίμηνο ”στέλνει” στο -10% τη μετοχή της εταιρίας, ενώ η Citigroup προχώρησε στην υποβάθμιση των τίτλων της.

Μικρά κέρδη σημειώνει η Boeing της οποίας τα αποτελέσματα αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη για επενδυτές και αναλυτές.

Στο μεταξύ ανοδικά και στα επίπεδα των 92 δολαρίων ανά βαρέλι κινείται το πετρέλαιο, ενώ ο χρυσός διαμορφώνεται στα 926 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,28%, στις 12.444 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,54%, στις 2.345 μονάδες. Απώλειες 0,3% για τον S&P, στις 1.358 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,63%, στις 5.848 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1,38%, στις 4.884 μονάδες. Οριακή πτώση 0,07% για τον DAX 30, στις 6.887 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v