Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Κέρδη λόγω προσδοκιών μείωσης επιτοκίων

Ανοδικά κινείται η Wall παρά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Nέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινείται η Wall Street μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed εντός της εβδομάδας.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο αναζωπύρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων αναφοράς της στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν απροσδόκητα το Δεκέμβριο κατά 4,7% και διαμορφώθηκαν στις 604.000, ήτοι στο χαμηλότερα επίπεδο από το Φεβρουάριο του 1995. Στο σύνολο του 2007 οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν πτώση 26,4% και βρέθηκαν σε χαμηλό 11ετίας.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.293,99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,71%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,41% και διαμορφώνεται στις 2.335,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,92% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.342,86 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Nymex Holdings, μετά την ανακοίνωση ότι διεξάγει προκαταρκτικές συζητήσεις με τον όμιλο CME, σχετικά με την πρόταση εξαγοράς που έχει δεχθεί από τον δεύτερο.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, Nippon Steel, μετά την πτώση 13% που εμφάνισε η κερδοφορίας της στο τρίμηνο.

Απώλειες καταγράφει επίσης ο τίτλος της McDonalds, παρά την άνοδο που εμφάνισε η κερδοφορία της, αλλά και η μετοχή της Verizon Communications, μετά τα κατώτερα των προσδοκιών κέρδη τέταρτου οικονομικού τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, ο χρυσός κινείται σε νέο ιστορικό υψηλό και συγκεκριμένα στα 929,80 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ αντίθετα πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου που διαμορφώνεται κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,36% και διαμορφώθηκε στις 5.788,90 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση 0,61% και ολοκλήρωσε στις 4.848,30 μονάδες, ενώ αντίθετα στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 έκλεισε οριακά ενισχυμένος (+0,03%) στις 6.818,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v