Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Νηνεμία” στη Wall με τα deals στο επίκεντρο

Με ήπιες διακυμάνσεις κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, με το deal Microsoft – Yahoo να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σταθεροποιητικά Λονδίνο, Παρίσι, κέρδη στη Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, με το deal Microsoft – Yahoo να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη, ωθούμενη από την πρόταση εξαγοράς ύψους 44,6 δισ. δολαρίων που κατέθεσε η Microsoft για τη Yahoo, εξέλιξη που αντιστάθμισε την υποχώρηση των νέων θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση αργότερα των βιομηχανικών παραγγελιών για τον μήνα Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, καθώς αναζητούν κάποιες θετικές ενδείξεις όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

O Dow Jones βρίσκεται στις 12.708,07 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,28%, o Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15% και διαμορφώνεται στις 2.409,78 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,32% χαμηλότερα, στις 1.391 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο επίκεντρο βρίσκεται ο τίτλος της Walgreen, η οποία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων τον Ιανουάριο κατά 9,6% λόγω της μετοχής της Humana, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδοφορίας τέταρτου οικονομικού τριμήνου της τάξης του 57%.

Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης ο τίτλος της American Express μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από τη UBS, αλλά και αυτοί των Wells Fargo και Wachovia που υποβαθμίστηκαν από τη Merrill Lynch.

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινείται στις 6.037,80 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,14%, στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 4.987,94 μονάδες, με άνοδο 0,20%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται στις 7.035,58 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v