Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση στη Wall με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Πιέσεις εκδηλώνονται τις πρώτες ώρες συναλλαγών στην αμερικανική αγορά, με επίκεντρο και πάλι τους τραπεζικούς τίτλους, μετά την έκθεση της JP Morgan που προβλέπει νέες διαγραφές ενεργητικού στο δ’ τρίμηνο. Πτωτικά κινούνται και οι ευρωαγορές.

Πιέσεις εκδηλώνονται τις πρώτες ώρες συναλλαγών στην αμερικανική αγορά, με επίκεντρο και πάλι τους τραπεζικούς τίτλους, μετά την έκθεση της JP Morgan που προβλέπει νέες διαγραφές ενεργητικού στο δ’ τρίμηνο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά υποχώρησε, καθώς νέες εκτιμήσεις για συνέχιση της πιστωτικής κρίσης αναζωπύρωσαν τους φόβους των επενδυτών για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα, στο επίκεντρο τίθεται έκθεση της JP Morgan, η οποία αναφέρει πως η κρίση στις αγορές πίστης θα οδηγήσει σε μείωση της κερδοφορίας των μεγάλων τραπεζών της Wall Street εντός του 2008.

Η JP Morgan αναφέρει ότι οι μεγάλες χρηματιστηριακές Goldman Sachs, Merrill Lynch και Lehman Brothers ενδέχεται να προχωρήσουν σε νέες διαγραφές ενεργητικού που σχετίζονται με τη subprime αγορά και στο δ’ τρίμηνο.

Παράλληλα, η Punk Ziegel υποβάθμισε τις συστάσεις για τις Bear Sterns, Goldman Sachs και Lehman Brothers σε ”sell”.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν στάση αναμονής έως και την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται νέα μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.

Η αγορά δείχνει να αποτιμά μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,25% ενώ ο κ. Jim Reir, αναλυτής της Deutsche Bank, δίνει πιθανότητα 40% για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Στην αγορά πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Nokia μετά την πρόβλεψη της εταιρίας για μείωση στη μέση τιμή πώλησης των κινητών τηλεφώνων.

Πτώση και για τη μετοχή της Merck, καθώς η αναθεώρηση των προβλέψεων κερδοφορίας για το 2008 είναι χαμηλότερη των προσδοκιών.



Ο Dow Jones κινείται στις 13.274 μονάδες με απώλειες 0,30%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,66%, στις 2.619 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον S&P, στις 1.466 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,20%, στις 6.309 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1,49%, στις 5.545 μονάδες. Απώλειες 0,28% για τον DAX 30, στις 7.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v