Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall λόγω σεναρίων μειώσης επιτοκίων

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ενδεχόμενη νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού από τη Fed. Θετικά επιδρά και η υποχώρηση του πετρελαίου. Πιέσεις δέχεται ο Nasdaq λόγω της προειδοποίησης κερδοφορίας της Dell. Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Διευρύνει τα κέρδη της η Wall Street και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν ενδεχόμενη νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού από τη Fed. Θετικά επιδρά και η υποχώρηση του πετρελαίου. Πιέσεις δέχεται ο Nasdaq λόγω της προειδοποίησης κερδοφορίας της Dell.

Ειδικότερα, θετικό κλίμα επικρατεί στην σημερινή συνεδρίαση, κυρίως λόγω των σεναρίων που υποστηρίζουν ότι η Fed θα προβεί και σε νέα μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, στη συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου.

Φήμες που ενίσχυσαν και τα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα. Σημειώνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, βελτιώθηκαν μόλις κατά 0,2%, ενώ ανάλογη αύξηση εμφάνισαν και τα προσωπικά εισοδήματα, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη βελτίωση και τον δύο αυτών μεγεθών.

Το θετικό κλίμα ενισχύει περαιτέρω και η διολίσθηση της πετρελαϊκής τιμής, η οποία υποχωρεί κατά από τα 90 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω σεναρίων για αύξηση της παραγωγής από τον OPEC.

Ωστόσο, την ανοδική τάση δεν φαίνεται να ακολουθεί ο Nasdaq, ο οποίος δέχεται πιέσεις, κυρίως λόγω της προειδοποίησης κερδοφορίας από την Dell, η οποία επηρέασε αρνητικά και άλλους τεχνολογικούς τίτλους.

Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 13.387,89 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,57%, ενώ ενισχυμένος κατά 0,84% εμφανίζεται ο S&P 500 που κινείται στις 1.482,10 μονάδες. Οριακή πτώση 0,02% σημειώνει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 2.667,59 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, ενώ ανοδικά κινείται και η μετοχή της Countrywide Financial.

Αντίθετα, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Dell, μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τρίτου τριμήνου αλλά και την προειδοποίηση της για μείωση της κερδοφορίας της στα επόμενα τρίμηνα

Εν τω μεταξύ, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,31% και ολοκλήρωσε στις 6.432,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινήθηκε 1,36% υψηλότερα και έκλεισε στις 7.870,52 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε 1,29% υψηλότερα, στις 5.670,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v