Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street

Iσχυρότατα κέρδη σημειώνει η Wall Street με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ μιας νέας μείωσης των επιτοκίων ύστερα από τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της τράπεζας. Σημαντική πτώση σημειώνει το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Iσχυρότατα κέρδη σημειώνει η Wall Street με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν υπέρ μιας νέας μείωσης των επιτοκίων ύστερα από τις δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της τράπεζας. Σημαντικά κέρδη σημειώνει το πετρέλαιο. Σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα ο αντιπρόεδρος της FED, D. Kohn υπογράμμισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι οι τρέχουσες χρηματοοικονομικές συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντισταθμιστικές κινήσεις, δήλωση που μεγάλη μερίδα της αγοράς ερμήνευσε ως μια ισχυρή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων.

Στο μεταξύ κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι χρηματοοικονομικών εταιριών, μεταξύ των οποίων οι Citigroup, Goldman Sachs, Merrill Lynch και Μorgan Stanley. Αντίθετα πτώση σημειώνει η Wells Fargo που ανακοίνωσε ότι θα ”ζημιωθεί” κατά 1,4 δισ. δολ. στο δ΄ τρίμηνο λόγω ζημιών που σχετίζονται με στεγαστικά δάνεια.

Στο NYSE η σχέση ανοδικών – πτωτικών κυμάνθηκε στο 5 προς 1, ενώ στο Nasdaq στο 4 προς 1.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πετρελαϊκές τιμές που υποχωρούν χαμηλότερα των 92 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 806 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.245 μονάδες με κέρδη 2,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 2,73%, στις 2.651 μονάδες. Κέρδη 2,335 για τον S&P, που κινείται στις 1.461 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 2,7%, στις 6.306 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,34%, στις 5.561 μονάδες. Ανοδος 2,55% για τον DAX 30, στις 7.723 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v