Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες, FED ωθούν υψηλότερα τη Wall

Oι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της FED, Donald Kohn, για μια ”έξυπνη” και ευέλικτη πολιτική αναφορικά με τα επιτόκια αλλά και το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ της Citigroup και της Βank of America ωθούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Θετικά επιδρά και η πτώση του πετρελαίου προς τα 92 δολ./βαρέλι. Kέρδη καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Oι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της FED, Donald Kohn, για μια ”έξυπνη” και ευέλικτη πολιτική αναφορικά με τα επιτόκια αλλά και το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ της Citigroup και της Βank of America ωθούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Θετικά επιδρά και η πτώση του πετρελαίου.

Αναλυτικότερα το κορυφαίο στέλεχος της FED υποστήριξε κατά η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι έξυπνη ευέλικτη και πραγματιστική και οφείλει να μην κράτα αιχμάλωτη την οικονομία στους κερδοσκόπους.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι αβεβαιότητες αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας είναι πιο υψηλές από ό,τι παλαιότερα.

Εξάλλου θετικά στις διαθέσεις των επενδυτών επέδρασε και το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Bank of America με τη Citigroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ωστόσο στελέχη των δύο αμερικανικών τραπεζών δήλωσαν ότι δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πετρελαϊκές τιμές καθώς η τιμή του αργού καταγράφει νέα πτώση στα επίπεδα των 92 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 809 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις υψηλότερη των προβλέψεων εμφανίστηκε η υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Οκτώβριο καθώς υποχώρησαν κατά 0,4%, έναντι προβλέψεων για πτώση κατά 0,1%.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.049 μονάδες με κέρδη 0,7%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,17%, στις 2.613 μονάδες. Κέρδη 0,8% για τον S&P, στις 1.439 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,36%, στις 6.242 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,33%, στις 5.517 μονάδες. Ανοδος 1,46%, στις 7.668 μονάδες για τον DAX 30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v