Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση μετά τις λιανικές στη Wall

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street στον απόηχο της ενίσχυσης των λιανικών πωλήσεων, ενώ παραμένει ο προβληματισμός για το subprime. Επιφυλακτική η Citigroup για την αμερικανική οικονομία για την οποία δεν αποκλείει να ”πέσει” σε ύφεση το 2008. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street στον απόηχο της ενίσχυσης των λιανικών πωλήσεων, ενώ παραμένουν οι επιφυλάξεις για το subprime. Επιφυλακτική η Citigroup για την αμερικανική οικονομία για την οποία δεν αποκλείει να ”πέσει” σε ύφεση το 2008. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνει η Wal – Mart μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 8,3% στο τριήμερο του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ανοδικά κινούνται και οι εταιρίες αγορών μέσω internet όπως η Αmazon καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι πολλοί καταναλωτές θα προχωρήσουν σε online αγορές τις προσεχείς ημέρες.

Στο προσκήνιο και η HSBC καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει ενεργητικά 45 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό μέσω της αναδιοργάνωσης δύο δομημένων επενδυτικών εργαλείων.

Στο μεταξύ μικρές απώλειες καταγράφει και η Citigroup, της οποίας οι οικονομολόγοι προβλέπουν μια πιθανή ύφεση το 2008 αλλά όχι κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Rio Tinto που ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το προτεινόμενο μέρισμα τόσο για το 2007 όσο και για το 2008 και 2009.

Στο επίκεντρο βρίσκονται για άλλη μια συνεδρίαση και οι πετρελαϊκές τιμές που κυμαίνονται στα επίπεδα των 98 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 829 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.991 μονάδες με κέρδη 0,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11%, στις 2.599 μονάδες. Απώλειες 0,2% για τον S&P 500, στις 1.437 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,52%, στις 6.248 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,61%, στις 5.501 μονάδες. Απώλειες 0,24%, στις 7.616 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v