Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βαρίδι” για τη Wall οι τραπεζικοί τίτλοι

Πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης αντιστάθμισαν τα ικανοποιητικά στοιχεία για την αγοραστική κίνηση κατά την πρώτη ήμερα της εορταστικής περιόδου. Η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί και το 2008 προβλέπει η Citigroup. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης αντιστάθμισαν τα ικανοποιητικά στοιχεία για την αγοραστική κίνηση κατά την πρώτη ήμερα της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, μετά το ράλι που κατέγραψε η αμερικανική αγορά στην συνεδρίαση της Παρασκευής, λόγω των προσδοκιών για υψηλότερες των εκτιμώμενων πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στη σημερινή συνεδρίαση επέστρεψε η επιφυλακτικότητα.

Επιφυλακτικότητα η οποία στηρίζεται στην πεποίθηση των επενδυτών ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν αποκαλύπτουν το βαθμό έκθεσής τους στην αγορά στεγαστικών.

Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει περαιτέρω η εκτίμηση της Citigroup ότι η αβεβαιότητα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το 2008. Ωστόσο, όπως αναφέρει το report του διεθνούς οίκου για το επόμενο έτος, παρά τις πιέσεις από την αγορά κατοικιών, την υψηλή τιμή του πετρελαίου, την αδυναμία του δολαρίου αλλά και τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει με κατάρρευση.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.937,96 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,33%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,53% και διαμορφώνεται στις 2.582,82 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.430,52 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,71%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac, μετά την υποβάθμιση των συστάσεών τους σε ”neutral” από ”buy” από την UBS.

Εν τω μεταξύ, με απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,30%, στις 6.180,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ολοκλήρωσε στις 7.567,36 μονάδες, με πτώση 0,55%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε 1,14% χαμηλότερα, στις 5.458,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v