Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Εξετάζει νέο γύρο απολύσεων προσωπικού

Σε νέες απολύσεις ο αριθμός των οποίων δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και τις 45.000 προσανατολίζεται η Citigroup, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα κόστη ανέφερε δημοσίευμα του CNBC.

Citigroup: Εξετάζει νέο γύρο απολύσεων προσωπικού
Σε νέες απολύσεις ο αριθμός των οποίων δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και τις 45.000 εργαζομένους προσανατολίζεται η Citigroup σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα κόστη, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

H εκπρόσωπος της αμερικανικής τράπεζας, Shannon Bell, δήλωσε σχετικά ότι ”οι επικεφαλής της τράπεζας εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς της και τη μείωση των δαπανών της, προκειμένου να προσαρμοστούν οι δραστηριότητές της στην οικονομική πραγματικότητα”.

Ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε στη διαγραφή περίπου 6,5 δισ. δολαρίων το γ΄ τρίμηνο λόγω της έκθεσής του σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με τα στεαγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου, ενώ ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέες διαγραφές έως και 11 δισ. κατά το δ΄ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η Citigroup πριν ακόμη ξεσπάσει η πιστωτική κρίση προχώρησε στη μείωση του προσωπικού της κατά 17.000 θέσεις εργασίας, από ένα σύνολο 300.000 και πλέον εργαζομένων.

Η μετοχή του ομίλου ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Δευτέρας (26/11) στον NYSE, με πτώση της τάξης του 3,15%, στα 30,70 δολάρια και σε χαμηλά 5 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v