Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη ξεκίνησε τον Μάρτιο η Wall Street

Aνακάμπτει από τις μηνιαίες απώλειες η Wall Street. Άνοδος πάνω από 1% για όλους τους δείκτες. Βουτιά για τα treasuries. Διαγράφει τα κέρδη ο χρυσός. Πάνω από τα 34 δολάρια το αργό. Σε χαμηλό μήνα διολισθαίνει το ευρώ. Ράλι για το δολάριο έναντι του γεν. Aλμα 4% για την μετοχή της Ford.

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Τρίτη, παίρνοντας την σκυτάλη από το ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας και της Ευρώπης και ενώ το αργό συνεχίζει την χθεσινή ανοδική πορεία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,89% ή 313 μονάδες στις 16.829 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,28% στις 4.662 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,95% στις 1.970 μονάδες.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας κερδών για τον Dow Jones μετά τον Νοέμβριο. Ωστόσο ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση, για πρώτη φορά από το 2011. 

«Οι μετοχές είναι σε φάση ανάκαμψης. Η Κίνα και οι επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών βρίσκονται στο επίκεντρο και οι επενδυτές πιστεύουν πως θα έρθουν πιο υποστηρικτικά μέτρα» δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Julius Baer.

Από το μέτωπο των μάκρο η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης μεταποίησης του ISM διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες, έναντι 48,2 μονάδων τον Iανουάριο. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από το 50 δείχνει συρρίκνωση του κλάδου της μεταποίησης.

Boυτιά πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα δημοσίου. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, εκτινάσσεται κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,81%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,4% υψηλότερα στα 34,57 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.232 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε ως τα 1.249 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,084, το οποίο είναι το χαμηλότερο του τελευταίου μήνα. 

Στο ταμπλό, άλμα 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Ford. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τις υψηλότερες πωλήσεις για τον Φεβρουάριο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Κέρδη 4% σημειώνoυν οι μετοχές των JP Morgan και Apple. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v