Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στην Wall Street με στήριξη από το αργό

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου. Βουτιά για το δολάριο έναντι του γεν. Διολισθαίνει το ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% για το αργό. Άνοδος και για τον χρυσό.

Με κέρδη ετοιμάζονται να κλείσουν τον Φεβρουάριο οι αμερικάνικες μετοχές, καθώς η άνοδος του αργού οδηγεί τους δείκτες υψηλότερα στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

O Dow Jones κινείται 0,4% υψηλότερα στις 16.709 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,56% στις 4.616 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,ρ% στις 1.956 μονάδες. 

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο συντελεστής αποθεματικών των τραπεζών θα μειωθεί κατά 0,5%, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και να στηρίξει την οικονομία. Η μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου.

«Οι χρηματιστηριακές αγορές κινούνται στον ρυθμό του πετρελαίου και αν οποιαδήποτε από αυτές τις προσπάθειες της Κίνας να τονώσει την ανάπτυξη βοηθήσουν το πετρέλαιο, αυτό θα βοηθήσει και τις αμερικάνικες μετοχές» ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. 

Aπό το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 47,6 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 52,5 μονάδες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους υποχώρησαν οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο. Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων υποχώρησε στις 106 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί 1% έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 112,88.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,089.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,3% στα 33,9 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη με τα στοιχεία που έδειξαν πτώση της παραγωγής τον Φεβρουάριο. Ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα στα 1.229 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, βουτιά 9,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Endo International. 

Απώλειες 1,1% καταγράφει η μετοχή της JP Morgan. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v