Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, μετά την ανοδική αντίδραση του αργού. Ενισχύεται το δολάριο. Χαμηλότερα και ο χρυσός. Στο 1,71% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, διευρύνοντας τα αρχικά κέρδη μετά το ράλι που προκάλεσε στην τιμή του αργού η είδηση ότι θα συναντηθούν το Μάρτιο χώρες του ΟΠΕΚ με την Ρωσία. 

O Dow Jones κινείται 0,8% υψηλότερα στις 16.619 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,23% στις 4.553 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,63% στις 1.942 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 2,4%, ενώ κέρδη πάνω από 2% καταγράφουν τα χρηματιστήρια στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι. Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite βούτηξε πάνω από 6%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες τον τελευταίο μήνα. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 10.000 στις 272.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 270.000.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά εκτινάχτηκαν 4,9% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων δέκα μηνών.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού σκαρφαλώνει πάνω από τα 33 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 2,8% μετά την είδηση ότι τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στην Ρωσία και σε χώρες του ΟΠΕΚ για να συζητηθεί πάγωμα της παραγωγής.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.237 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,09. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,71%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Nike. 

Πτώση πάνω από 1% για την Chevron και την Caterpillar. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v